Meomi: A Mélytengeri Mentőcsapat és a Mogorva Hal

           

Ismeritek Tintás professzort, Pezó pingvint, Csúzli nyuszit, Dashi kutyust, Kwazii cicát? Ők mindannyian a Mélytengeri Mentőcsapat legénységéhez tartoznak, csakúgy, mint Ikretek, Shellington és Kapitány. A nyolc jóbarát mindig tettre kész, ha valahol szükség van a segítségükre.

Dashi máris bekapcsolta a vészjelzést, mert különös dologra lett figyelmes. Mostani akciójuk során egy mogorva külsejű ismeretlen fajta halat kell felvidítaniuk, aki olyan bánatosnak néz ki, hogy a többi élőlény is elszomorodik körülötte. Szerencsére mindenkinek van egy jó ötlete. Együtt muzsikálnak, jelmezbált szerveznek, ellátogatnak a Csigakertbe és a könyvtárba, sütit sütnek, golfoznak és még sok más érdekes elfoglaltságot találnak ki. Új kis barátjuk azonban így is szomorúnak látszik. Mi lehet hát a baj? Végül Tintás professzor fejti meg a titkot mindenki nagy megkönnyebbülésére.

A könyv végén levő kis leírásokból még jobban megismerhetitek a Mélytengeri Mentőcsapat minden tagját. Olvassátok el a többi részt is, indulhat az új kaland!

Budapest, Kiss József Kvk., 2017.