Mesét, könyvet a babának! – Színes babaprogram a legkisebbeknek és szüleiknek a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban

           

 


Mesét, könyvet a babának! – Színes babaprogram a legkisebbeknek és szüleiknek a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban
Időpont: 2024. március 11. (hétfő) 10:00-12:00
Helyszín: Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/A) – Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtár (4. emelet, lifttel közelíthető meg)
Korosztály: 0-3 év. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ingyenes Kerekítő foglalkozás | babageometria kiállítás| “Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?” – előadás | könyvvásár 30% kedvezménnyel | díjmentes beiratkozás* a gyermekkönyvtárba.


​A Móra Könyvkiadó, a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára és a Pécsimami izgalmas délelőttre hívja a legkisebbeket (0-3 év) és szüleiket!

Programok:
10.00: Ingyenes Kerekítő foglalkozás
10.30: Előadás: “Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?”
Babageometria kiállítás
Ingyenes beiratkozás a könyvtárba*
Kedvezményes (30%) könyvvásár
* A gyermekeknek 0 éves kortól 16 éves korig ingyenes a beiratkozás, a GYESEN lévő kismamák féláron tudnak beiratkozni.

A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérjük regisztráljatok a programra:

Babageometria kiállítás:
A Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtárának legújabb, igazán különleges kiállítása szülőknek és kisbabáknak szól. A kontrasztos alakzatok, minták, formák és ritmikus vonalak segítik a babák szemmozgásának, éleslátásának kialakulását, fejlesztését.

Nagy Diána grafikus, tervező, illusztrátor és művésztanár. Illusztrációit olyan rangos kiállításokra is beválogatták, mint a Bolognai Illusztrációs kiállítás és a portugál Ilustrarte. Már egyetemi évei alatt is foglalkoztatta a legkisebbekkel való vizuális kommunikáció mikéntje. Első ilyen jellegű munkái egyszerű, fekete-fehér állatfigurák voltak. Ezek vezették el egy kiadói felkérés nyomán a fekete-fehér babalapozók, a babageometria-könyvek világáig.

„Az újszülött babák alapvetően még homályosan látnak, de a kontrasztokat jobban látják, így azokra próbálnak meg fókuszálni. Amikor fekete-fehér képeket mutatunk nekik, a szem fókuszáló tulajdonságát fejlesztjük. Amikor pedig a dinamikus-ritmikus vonalakat, formákat követi a szemével jobbról balra, vagy balról jobbra, a szem mozgáskövetési funkciójának fejlődését segíthetjük. Ez azért is fontos, mert ezt a funkciót használjuk olvasáskor is.”

A kiállítás a Móra Könyvkiadó közreműködésével jött létre.

Ingyenes Kerekítő foglalkozás (10.00)

A foglalkozást Harmatné Horenyi Mária tartja.

A KEREKÍTŐ MONDÓKÁZÓ (0-3 éveseknek) mondókái a Kerekítő könyveinek anyagára épülnek, a magyar népi ölbeli játékokat – cirógatók, arcjátékok, höcögtetők – örökítjük át. A Kerekítő mondókaanyag, tornaszerek, Kerekítő Manó báb, népi hangszerek, ejtőernyős kislabdás játékok és egyéb báb kellékek segítségével dolgozom. A foglalkozásokon a jeles napok, a magyar népdalok fontos szerepet kapnak.

Előadás: “Mit, mikor, miért olvassunk születéstől?” (10.30)

Az előadást Kovács Zsanett, a Móra Kiadó munkatársa tartja.

Ahhoz, hogy az olvasás – ami a szövegértés, vagyis a hétköznapjaink meghatározója is – élmény legyen, és gyermeked az iskolakezdéskor örömmel vegyen könyvet a kezébe, fontos, hogy születésétől mindig a saját fejlettségének, ismereteinek, befogadóképességének megfelelő tartalmat kapjon. Arról fogok mesélni, hogy születéstől 5 éves korig mikor, milyen könyvtípust érdemes előtérbe helyezni.

Kedvezményes könyvvásár

A program ideje alatt a Móra Kiadó könyveit 30% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg, így kedvező áron juthattok hozzá például a Babageometria és a Kerekítő könyvekhez is!

A bevétel 10%-át a kiadó jótékony célja ajánlja fel, amivel egy helyi közösséget támogat.

Ingyenes beiratkozás a könyvtárba

A program ideje alatt beiratkozhattok a gyermekkönyvtárba, és akár azonnal kölcsönözhettek is a kicsinek, vagy a nagyobb testvéreknek! 🙂

A gyermekeknek 0 éves kortól 16 éves korig ingyenes a beiratkozás, a GYESEN lévő kismamák féláron tudnak beiratkozni.

A program ideje alatt szoptatási és pelenkázási lehetőséget biztosítunk.

Gyertek, gyertek, szeretettel várunk benneteket!

REGISZTRÁCIÓ ITT: https://pecsimami.hu/urlap/jelentezem-meset-konyvet-babanak-cimu-ingyenes-programra