Novák Natália: Csigamász – Expedíciók hazafelé

           

Kalandos útra hív benneteket Zétény és anyukája. Minden nap elkísérhetitek őket az iskolából hazáig, miközben felfedezhetitek a természetben rejlő kincseket. Növények és állatok sokaságával találkozhattok, és rengeteg ismeretet, érdekességet tudhattok meg ezekről.

Milyen gyógyító erő rejlik a növényekben, miért látjuk zöldnek a leveleket, mit rejt a mókus odúja, hogyan álcázzák magukat a rovarok, milyen volt az élővilág a dínók idejében, miért kell óvnunk a természetet? Részletes, érdekfeszítő, szemléletes magyarázatot kaphattok mindezekre izgalmas mesékbe, történetekbe ágyazva. Az élethű, színes rajzok segítenek benneteket abban, hogy könnyen be tudjátok azonosítani az utatok közben általatok felfedezett, megfigyelt ismert és kevésbé ismert növényeket és állatokat. Talán nem is gondoltátok volna, hogy mennyi minden mellett mentek el naponta észrevétlenül. A könyv elolvasása után más szemmel fogtok nézni a világra.

Ha jól figyeltek, magatok is további sok szépséget, érdekességet fedezhettek fel sétáitok során. Tartsátok nyitva a szemeteket!

Pécel, Katica Kv. Műhely, 2016.