Pascale Michelon: Fejleszd a memóriád!

           

 

Ugye te is szeretnéd, hogy amit este megtanultál, arra még másnap is pontosan emlékezz, amikor az iskolában esetleg felelned kell vagy dolgozatot írsz. Jó lenne a fontos telefonszámokat és határidőket is észben tartani, régebbi neveket és arcokat felidézni.

Ennek a kiadványnak a tanulmányozása során most több mint 200 vizuális feladatot és technikát sajátíthatsz el, amelyekkel rövid távú és hosszú távú memóriádat egyaránt fejlesztheted. A könyv rövid elméleti áttekintéssel kezdődik. Már itt is rengeteg érdekes példán, feladaton keresztül ismerteti a szerző agyunk működését, a felejtés és az emlékezés folyamatát. A következőkben a különböző memóriafajták fejlesztésére találsz rengeteg színes, képes izgalmas feladatot, érdekességet és néhány szuper tippet is. Ismert, hogy a stressz, a táplálkozás és a megfelelő alvás is hatással van a memóriára. A könyv végén néhány stresszoldó gyakorlatot és gondolkodást serkentő ételeket is találsz.

Legjobb, ha az első oldaltól sorban végig olvasod a könyvet, de ha kevesebb időd van, nyugodtan csemegézgethetsz a feladatok között. Miközben sok hasznos praktikát tanulsz, az érdekes, vicces gyakorlatok elvégzése során garantáltan jól is fogsz szórakozni.

Budapest, HVG Könyvek, 2018.