52 érdekes kísérlet megvalósításához kapunk útmutatót a könyv alapján. Ezekhez nem kell semmilyen különleges eszközt vagy anyagot beszereznünk, a háztartásban fellelhető alapvető dolgok használatával végezhetjük el a megfigyeléseket.
Vajon miért keményedik meg a tojásfehérje a habverés során? Mitől lila a vörös káposzta levele? Bedugható-e egy tojás egy szűk nyakú üvegbe? Mennyi levegő fér a tüdőnkbe? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, és a tudományos magyarázatokat te magad is igazolhatod saját elvégzett kísérleteid során. Minden kísérlet a kellékek felsorolásával kezdődik, majd a tevékenységek és a megfigyelés pontos, részletes, ábrákkal szemléltetett leírásával folytatódik. Néhány sorban jegyzetet is készíthetsz arról, hogy mi történt, mit vettél észre. A kísérlet elvégzése után a másik oldalon olvashatod a tudományosan alátámasztott tényeket illetve magyarázatot, valamint néhány – témához kapcsolódó –további érdekes kiegészítést.
Minden hétre jut egy kísérlet, s mire a könyv végére érsz, garantáltan megszereted a biológiát is.
Budapest, Ventus Libro, 2017.